May

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 12. sınıflarımızın Mezuniyet Törenini coşkuyla kutladık. Törenimize teşrif eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Abdulhalim KAÇMAZ, Mehmet KÜÇÜK, Eyyup KORKMAZ; Eğitim Bir Sen İskenderun İlçe Başkanı Cengiz KAYA , Okul Müdürlerimiz Naciye GÜNEŞ, Abdullah VURAL, Kadir SATUN, Faruk HOPLAMAZ, Şükrü KAYA ve Sarıseki Mahallesi Muhtarı Özcan KAYAR; İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şube Şef'i Fatma YILDIRIM, Müdür Yardımcısı Bestami KARDEŞ'e ayrıca organizasyonda emeği geçen tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize can-ı gönülden teşekkür ederiz.

May

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün ''Ben Her Yerde Varım'' projesi sosyal sorumluluk programı kapsamında Güzellik Hizmetleri Alan öğretmenlerimiz ve Güzellik Hizmetleri Alanı öğrencilerimizle birlikte 14.05.2024 Salı günü İskenderun Sevgi Evleri'ni ziyaret edip; koruma altında bulunan çocuklarımızın saç kesim ve bakım hizmetlerini gerçekleştirdik. Başta İskenderun Sevgi Evleri Müdürü Sayın Erbil ÇAKICI Bey'e, öğretmen ve öğrencilerimize böyle bir hizmete vesile oldukları için can-ı gönülden teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun bahçe ve çevre aydınlatmaları ile ilgili arızaları Elektrik-Elektronik Teknolojileri alan öğretmenlerimiz Mehmet DOĞRU, Eyüp SÖĞÜT ve Süleyman YILMAZ tarafından giderilmiştir. Kendilerine Sarıseki ÇİB Recep Sami Yazıcı MTAL ailesi ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

May

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında okulumuz  siniflari 11/E 11/G 11/ F siniflari ogretmenlerimiz rehberliğinde  İskenderun Teknik Üniversitesine tanıtim  amacli gezi düzenlemiştir. Projeye katkısı olan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Müdür Baş Yardımcımız Zülfikar AY başkanlığında Tarih öğretmeni Bilal SABUN, Metal Teknolojileri öğretmeni Muhittin ŞIK, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ayşe DEMİR, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Canan ERGÜN, Feryal SELVİ ,Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı öğretmeni Deniz Demirhan ve Fizik öğretmeni Muti Özben ÇAPUR'un görev aldığı 9 Mayıs Perşembe günü okul içi ödüllü bölümler arası bilgi yarışmamız büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşti.

Yarışmada Elektrik Elektronik Teknolojileri, Makine ve Tasarım Teknolojileri ,Metal Teknolojisi,Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme,Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümü öğrencileri yarıştı.

Yarışma sonunda Büro Yönetimi ve Yönetici asistanlığı ile Metal Teknolojisi bölümleri arasında eşitlik bozulmadı. Yedek sorulardan sonra da eşitliğin bozulmaması üzerine iki bölüm de birinci ilan edilerek ödülleri almaya hak kazandı.

Okul müdürümüz Yusuf OĞUZ öğrencileri ve emeği geçen bütün öğretmenleri kutladı.

May

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında okulumuz ortaokul düzeyinde kitap toplama kampanyası başlatmıştır.

Okumadığınız kitaplarınızın olduğunu düşünüyor ve bu kitapların öğrencilere ulaşmasını istiyorsanız 9/A-B-D-F ,10/ B -F- G  ,11/C , 12/ C - F - H - İ  - L sınıflarının hazırlamış olduğu projeye destek verin lütfen.

May

İskenderun Şehit Yener Özel Eğitim ve Uygulama okulunun kompanzasyon ve elektrik bakım onarımı Elektrik-Elektronik bölümümüz tarafından tamamlanmıştır. Şehit Yener Özel Eğitim ve Uygulama okuluna hayırlı uğurlu olması dileklerimizle.

May

Değerli ziyaretlerinden dolayı Denizciler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sayın Lütfullah Biber ,Fen Bilimleri öğretmeni Şeyma Güvenç Günsel, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehmet Yeniçeri ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

“Ben Her Yerde Varım” projesi kapsamında idareci, öğretmen ve alan şeflerimizle birlikte ortaokullarımızı ziyaret ettik. Misafirperverliklerinden dolayı “Denizciler İmamhatip Ortaokulu, Gübretaş Ortaokulu, Fikret Koçak Ortaokulu, Bekbele Fatih Ortaokulu, Çamlık Ortaokulu ve Sarıseki Ortaokulu”nun değerli idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Nis

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin varlığının daha çok fark edilmesi, sektör ve işbirliklerinde mesleki eğitimin öneminin anlaşılması ve ahilik anlayışının mesleki eğitimdeki yerinin herkes tarafından fark edilmesi, öğretmen ve öğrencilerin süreçte daha aktif rol almaları amacıyla '' Ben Her Yerde Varım'' projesi kapsamında okulumuz; Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanıyla Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının öğretmen ve öğrencilerinin yardımıylarıyla Sarıseki mahallesinde ve İSTE içi Konteyner Kent'te ihtiyaç sahibi bazı ailelerin problemlerini hallettik. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Müdür Başyardımcımız Zülfikar AY tarafından düzenlenen ve 02.04,2024 tarihinde başlayan satranç turnuvamız sona ermiştir. Turnuvada birinci olan 12-B sınıfı öğrencimiz Yasin ÖZGÜR'e ve ikinci olan 9-A sınıfı öğrencimiz İrfan Can ÖNEL'e okul müdürümüz Yusuf OĞUZ tarafından hediyeleri verilmiştir. Öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Sarıseki ÇİB Recep Sami Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde Fizik Öğretmeni olarak görev yapan Engin YILDIZ öğretmenimiz 04.03.2024 tarihinde Hakkın rahmetine yürümüştür. Cenazesi bugün saat 16.00’da Karaağaç Asri mezarlığında defnedilecektir.  Allah'tan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Şbt

Okulumuz Müdür Başyardımcısı Zülfikar AY tarafından düzenlenen Satranç Turnuvasına katılmak isteyenler en geç 01/03/2024 Cuma tarihine kadar kayıtlarını yapmalıdır.

Şbt

Okulumuz Müdür Başyardımcısı Zülfikar AY ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Doğan ASLAN ,Esin KAPLAN, Feryal SELVİ ,Canan ERGÜN, Emine AKIN ve Değer DİKER'in görev aldığı kitap okuma yarışması düzenlenecektir. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden ayrıntılı bilgi alabilirler.