T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / İSKENDERUN - Sarıseki Çelik İhracatçıları Birliği Recep Sami Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ödüllü Bilgi Yarışmamız Başlıyor!..

Okulumuzda müdür başyardımcısı Zülfikar Ay başkanlığında  Tarih öğretmeni Bilal Sabun,Metal Teknolojileri öğretmeni Muhittin Şık ve Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni Ayşe Demir bilgi yarışması düzenlemektedir. Okulumuzda öğrencilere yarışma kültürünün kazandırılması, birlikte hareket etme ,zamanı verimli kullanma ve karar verme becerilerini geliştirmek amacıyla bölümler arası bilgi yarışması yapılacaktır. Yarışma tarihi 09.05.2024

 

 Yarışmanın yapılışı :

Yarışma eleme ve final olmak üzere iki turdan oluşmaktadır.Okul geneli yapılan bilgi testinden sınıf birincisi olan her kademeden öğrenciler bölümlerini temsil etmek üzere finale kalacaktır. Finalde yarışma bölümler arası olacaktır.Yarışma tek final olmak üzere tek turdan oluşmaktadır.En yüksek puanı alan masa birinci  olacaktır.

 1. olan masa üyelerine 1000'er TL'lik alışveriş çeki verilecektir.

Yarışmada soruların süresi 30 saniyedir.

 Yarışmaya geç kalan sınıflar ek süre tanımadan diskalife olacaktır.Yarışmada değerlendirme jüri üyeleri huzurunda gerçekleştirilecek. Yarışmada soru sayısı 18 olacak. 3 Edebiyat, 3 Edebiyat, 3 Tarih, 3 Genel Kültür ,3 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 3 Mesleki Gelişim, 3 Spor olmak üzere 18 sorudan oluşacaktır. Yarışmada sorular tek tek sunucu öğretmenimiz tarafından sesli olarak okunacak ve sorular tek tek gruplara yazılı kağıt üzerinde dağıtılacak.

 Cevaplama süresi bitince gruplar aynı anda kağıtları kaldırarak jüriye doğru gösterecekler.Sonuçlar jüri tarafından bildirilecek. Yarışma sonunda eşitlik olması durumunda öncelik sırasına göre Edebiyat ,Genel Kültür ,Tarih ,Coğrafya ,Spor alanlarında altın soru kuralına göre yedek soru sorulacak ve eşitlik bozulana kadar bu durum devam edecektir.Komisyon başkanları ve jüriler yarışma süresi içerisinde kuralların ihlal edilmesi halinde sınıfların yarışmaya devam edip etmemesine karar verme konusunda tam yetkilidir.Yarışmacı masalar sorulan soruları belirlenen süre zarfında cevaplandırmak zorundadır. Belirlenen süre dışında cevaplanan sorular geçersiz sayılır.Cevaplar her takım yani masa içerisinde önceden seçilen takım sözcüsü tarafından duyurulur.Yarışmacıların yarış süresinde cep telefonu, kaynak kitap ,sözlük ve benzeri kullanmaları yasaktır. Yarışmacıların salonda bulunan izleyicilerle bilgi alışverişinde veya herhangi bir temasta bulunmaları yasaktır. Yarışmada bütün sorular 10 puan üzerinden değerlendirilecektir. Yarışma günü yarışmacılar yarış başlamadan önce konferans salonunda yarışma alanında hazır olmaları gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.05.2024 - Güncelleme: 02.05.2024 15:17 - Görüntülenme: 50
  Beğen | 4  kişi beğendi