Nis

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin varlığının daha çok fark edilmesi, sektör ve işbirliklerinde mesleki eğitimin öneminin anlaşılması ve ahilik anlayışının mesleki eğitimdeki yerinin herkes tarafından fark edilmesi, öğretmen ve öğrencilerin süreçte daha aktif rol almaları amacıyla '' Ben Her Yerde Varım'' projesi kapsamında okulumuz; Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanıyla Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının öğretmen ve öğrencilerinin yardımıylarıyla Sarıseki mahallesinde ve İSTE içi Konteyner Kent'te ihtiyaç sahibi bazı ailelerin problemlerini hallettik. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Müdür Başyardımcımız Zülfikar AY tarafından düzenlenen ve 02.04,2024 tarihinde başlayan satranç turnuvamız sona ermiştir. Turnuvada birinci olan 12-B sınıfı öğrencimiz Yasin ÖZGÜR'e ve ikinci olan 9-A sınıfı öğrencimiz İrfan Can ÖNEL'e okul müdürümüz Yusuf OĞUZ tarafından hediyeleri verilmiştir. Öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Sarıseki ÇİB Recep Sami Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde Fizik Öğretmeni olarak görev yapan Engin YILDIZ öğretmenimiz 04.03.2024 tarihinde Hakkın rahmetine yürümüştür. Cenazesi bugün saat 16.00’da Karaağaç Asri mezarlığında defnedilecektir.  Allah'tan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Şbt

Okulumuz Müdür Başyardımcısı Zülfikar AY tarafından düzenlenen Satranç Turnuvasına katılmak isteyenler en geç 01/03/2024 Cuma tarihine kadar kayıtlarını yapmalıdır.

Şbt

Okulumuz Müdür Başyardımcısı Zülfikar AY ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Doğan ASLAN ,Esin KAPLAN, Feryal SELVİ ,Canan ERGÜN, Emine AKIN ve Değer DİKER'in görev aldığı kitap okuma yarışması düzenlenecektir. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden ayrıntılı bilgi alabilirler.

Şbt

Okulumuz Müdürü Sn.Yusuf Oğuz ,Müdür Başardımcısı Sn. Zülfikar Ay, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte 6 Şubat Deprem Şehitleri anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ock

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği almaya hak kazanan [2022-1-TR01-KA122-VET-000078971] numaralı ve ‘’ARA Eleman Değil, ARANAN Elemanlarız’’ adlı projemiz tamamlandı.

Projemiz kapsamında Avrupa'da Elektrik Ark - Hibrit Kaynak Yöntem ve Teknikleri’ konusunda staj yapan öğrencilerimiz;

*Mesleki beceri kazandı,

*ingilizce iletişim yeterlilikleri arttı,

*Kültürel diyalog içerisine girerek önyargılardan arındı,

*Avrupalılık ve aktif vatandaşlık bilinci kazandı.

Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında öğrencilerimizin yeniden hayata dönmesini, kaybettikleri motivasyonu yeniden kazanmalarını sağlayan projemize sunduğu tüm destekler için  Türkiye Ulusal Ajansına teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Sosyal Faaliyetler Kapsamında Okulumuzda Yapılan Etkinliklerden Bazı Kesitler

Ara

Mesleki Eğitime Yönlendirme ve Başarıyı Ödüllendirme Projesi kapsamında MESS Eğitim Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdüdürlüğü ortak çalışmasıyla Alanlar bazında başarılı olan öğrencilerimize ödülleri MESS Vakfı ve İl MEM yetkilileri tarafından takdim edilmiştir. MESS Vakfına ve İl MEM yetkililerimize teşekkür eder öğrencilerimizin başarılarının bir ömür boyu devam etmesini temenni ederiz.

Ekm

Sarıseki Çelik İhraçatçıları Birliği Recep Sami Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyemizde hazırlanmış olan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye layık bulunan ''ARA Değil ARANAN Elemanlarız'' isimli Erasmus+Mesleki Eğitim Hareketlilik Projesinin 2.Etapı kapsamında 14.10.2023-01.11.2023 tarihleri arasında Avusturya/Viyana'ya giderek staj faaliyetinde bulunan Öğretmen ve Öğrenci arkadaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür eder bu faaliyetten kazanımlarının ömür boyunca artarak devam etmesini dileriz.

Eyl

İskenderun Belediyesine okulumuza ve öğrencilerimize kazandırdığı Bahçe Bankları ve Kamelyalar için çok teşekkür ederiz.

Ağu

Sarıseki Çelik İhraçatçıları Birliği Recep Sami Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyemizde hazırlanmış olan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye layık bulunan ''ARA Değil ARANAN Elemanlarız'' isimli Erasmus+Mesleki Eğitim Hareketlilik Projesi kapsamında 13.08.2023-03.09.2023 tarihleri arasında Avusturya/Viyana'ya giderek staj faaliyetinde bulunan İdareci, Öğretmen ve Öğrenci arkadaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür eder bu faaliyetten kazanımlarının ömür boyunca artarak devam etmesini dileriz.