BÜRO YÖNETİMİ ALANI - YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI DALI
BÜRO YÖNETİMİ ALANI
Okulumuzda Büro Yönetimi Alanı olarak çalışacak meslek elemanlarını sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan meslekî yeterlikleri kazanmış nitelikli kişiler olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Sanayi devriminden sonra fabrika ve işyeri gibi büyük işletmelerin çoğalmasıyla birlikte bu işletmelerin bürolarında çalışacak eleman ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Sanayi devriminde insanlar için daha çok hammadde, işçiler, makineler ön plandayken rekabetin ortaya çıkmasıyla yönetim anlayışındaki değişikliklerle birlikte bürolarda da iş kollarında uzmanlaşma ortaya çıkmaya başlamıştır.
Çağımızda bilgisayarın ve bilgi teknolojilerinin gelişmesi büro otomasyonunu da beraberinde getirmektedir. Büro otomasyon araçları başta bilgisayar olmak üzere telefon, faks, teleks gibi iletişim araçlarıyla birlikte daktilo, fotokopi gibi mekanik araçlarda büro işlerinde yardımcı araçlardır.
Yönetici Asistanlığı, günümüzde hızla yükselen ve önemli bir konuma gelen mesleklerden biridir. Yönetici Asistanlığı, yöneticinin sağ kolu olmaktan çıkmış, yöneticinin ortağı durumuna gelmiştir.
BÜRO YÖNETİMİ ALANININ DALLARI
Büro makinelerini kullanarak büro yönetimi, büro içi ve dışı iletişimi sağlama, yöneticinin günlük işlerini organize etme, belge hazırlama, dosyalama işlemlerini yürütme, sunum hazırlama, toplantı ve seyahat organize etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
GÖREVLERİ
İşyerinde iletişimi sağlamak
Dosyalama ve arşivleme yapmak
Yazışma yapmak
İş programı hazırlamak ve uygulamak
Toplantı organizasyonu yapmak
Seyahat organizasyonu yapmak
Bilgisayarda dosya oluşturmak
Bilgisayarda yazı hazırlamak
İŞ BULMA İMKANLARI
Büro yönetimi alanı mezunu olanların iş bulma imkanları oldukça geniş olup, kamu-özel sektöre ait pek çok kurum ve kuruluş da, üniversitelerde, vakıflarda, derneklerde çalışabilmektedirler. İşletmelerin çağdaş işletmecilik anlayışı ile yönetilmesi ihtiyacının giderek daha fazla hissedilmesi, bu alanda eğitilmiş insan gücüne duyulan gereksinimi artırmaktadır.
MEZUNİYET SONRASI
Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.
Büro Yönetimi alanı mezunları özel sektör ve kamu kuruluşlarında, hastane, belediye, dernek, oda, baro gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler.
Ayrıca hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan sekreterlik görevlerini de en iyi şekilde mezunlarımız yapmaktadır.
Adalet saraylarında Zabıt Kâtibi olabilirler.
LİSANS PROGRAMLARI
İnsan Kaynakları Yönetimi
Sağlık Yönetimi
Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi
Havacılık Yönetimi
Pazarlama
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
ÖNLİSANS PROGRAMLARI
Ağız ve Diş Sağlığı
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği
Çağrı Merkezi Hizmetleri
İşletme Yönetimi
Çağrı Merkezi Hizmetleri
İnsan Kaynakları Yönetimi
Emlak ve Emlak Yönetimi
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Kooperatifçilik
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama
ALAN DERSLERİ
BÜRO TEKNOLOJİLERİ
KLAVYE TEKNİKLERİ
TEMEL HUKUK
BÜRO HİZMETLERİ
DİKSİYON VE ETKİLİ İLETİŞİM
HIZLI KLAVYE
OFİS PROGRAMLARI
DAL DERSLERİ
YAZIŞMA VE DOSYALAMA TEKNİKLERİ
TASARIM PROGRAMLARI
İLERİ OFİS UYGULAMALARI
DİJİTAL OFİS UYGULAMALARI
WEB UYGULAMALARI
MESLEKİ YABANCI DİL
İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM